OESO-Richtlijnen 40 Jaar in 2016 - Actueel

'OESO richtlijnen 40 jaar verder '

In 2016 bestonden de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen, 40 jaar. De Richtlijnen zijn nog steeds -en nu misschien meer dan ooit- een belangrijke leidraad voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) voor bedrijven wereldwijd.

Voor het NCP was de verjaardag van de OESO-richtlijnen de aanleiding om vooruit te kijken naar de toekomst.

Het NCP verzocht u mee te denken over de thema’s en uitdagingen voor de toekomst op het gebied van (internationaal) MVO in relatie tot de OESO-richtlijnen en/of de rol van de NCP’s. Hoe veranderen handelsrelaties en hoe is dit van invloed op de OESO richtlijnen? Overleven de OESO richtlijnen de SDG’s? En hoe werken NCP’s in de toekomst?

U kon een bijdrage leveren aan de discussie door een column te schrijven over het onderwerp van uw keuze (tot half oktober).

Op donderdagmiddag 3 november 2016, organiseerde het NCP een themabijeenkomst (op uitnodiging) in Den Haag met als titel “OESO richtlijnen 40 jaar verder”. De columns dienden mede als input voor de discussie. Aansluitend aan de bijeenkomst namen wij afscheid van NCP-lid Herman Mulder die zich gedurende 9 jaar actief inzette voor het NCP.

5 weblogberichten

Vul zoekcriteria in
Vul hier een trefwoord in waarop u wilt filteren.
Periode
Sorteren op: