Sprekers bij de NCP Themabijeenkomst, 4 oktober 2017

Op deze pagina vindt u het overzicht van de gerenomeerde sprekers (volgorde van spreker sessies) bij de NCP Themabijeenkomst op 4 oktober ( VNO-NCW) over 'Eerlijk zakendoen: vanuit de OESO-richtlijnen werken aan de SDG's'.

Lodewijk de Waal (NCP Voorzitter)

Lodewijk de Waal is vanuit een lange loopbaan bij de vakbeweging, sinds 2007 lid en sinds 2014 voorzitter van het Nationaal Contactpunt. Bij de vakbeweging was Lodewijk de Waal van 1997 tot 2005 voorzitter van de vakcentrale FNV. In die functie was hij onder meer vice-voorzitter van de SER en voorzitter van FNV Mondiaal en daarna tot eind 2010 algemeen directeur van de Vereniging Humanitas. Momenteel bekleedt hij verschillende maatschappelijke functies.

Cihan Ugural (FNV)

Cihan Ugural (politicoloog) werd in 2006 actief als vrijwilliger in de strijd van FNV schoonmakers en begon in 2008 als organiser te werken voor de FNV. Als organiser heeft hij naast schoonmakers ook zorgmedewerkers georganiseerd, met als hoogtepunt de bezetting van verpleeghuis Sarphatihuis in Amsterdam. Daarna is hij actief geweest voor gemeenteambtenaren waar hij de problematiek van payrollers binnen de lagere overheden op de kaart heeft gezet. In 2015 werd Cihan campagneleider op Schiphol waar hij nog steeds actief is. Binnen deze campagne wordt naast de rol van de werkgevers actief op Schiphol, ook de rol van Schiphol zelf en van de overheid aan de kaak gesteld. Ook houdt Cihan Ugural zich zowel binnen als buiten de FNV actief bezig met antiracisme.

Alexandra van Selm (SER)

Alexandra van Selm is programmadirecteur internationaal MVO bij de Sociaal-Economische Raad. Deze directie faciliteert en implementeert multi-stakeholder overeenkomsten over internationaal ondernemen en verantwoorde productieketens, gebaseerd op de OESO-richtlijnen en de VN richtlijnen voor Bedrijfsleven en Mensenrechten. Alexandra heeft bij de SER ook gewerkt als plaatsvervangend directeur Sociale Zaken en senior beleidsmedewerker Economische Zaken. Hiervoor heeft ze vanuit verschillende perspectieven gewerkt op het gebied van duurzame ontwikkeling bij onder andere ECORYS-NEI, de Wereldbank en UNDP in China.

Hester Holtland (VBDO)

Bij de VBDO is Hester werkzaam als projectmanager Sustainability and Responsible Investment. Zij is onder andere verantwoordelijk voor engagement met beursgenoteerde bedrijven rondom hun aandeelhoudersvergaderingen. Deze engagement draait om drie wisselende vernieuwende duurzaamheidsthema’s op gebied van Environment, Social en Governance (ESG). De huidige thema’s waar engagement op gevoerd wordt zijn Living Wage, Natural Capital en de Sustainable Development Goals. Hester studeerde Geschiedenis en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht. Zij specialiseerde zich in financiële speculatie op de voedselmarkten.

Hester studeerde Geschiedenis en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht. Zij specialiseerde zich in financiële speculatie op de voedselmarkten.

Maarten Biermans (Rabobank)

Maarten Biermans is verantwoordelijk voor het Duurzaamheidsbeleid bij de Rabobank. Voor zijn overstap naar Rabobank was hij actief als adviseur op het gebied van verantwoord investeren bij investeringsmaatschappijen. Hij studeerde economie en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam alwaar ook hij in 2012 ook promoveerde op de Decent Work agenda van de ILO.