Sprekers en presentaties NCP Themabijeenkomst, 19 april 2016

Op deze pagina vindt u het overzicht van de gerenomeerde sprekers (volgorde van spreker sessies) die bij de NCP Themabijeenkomst over MVO Risicomanagement en de Interne Bedrijfsvoering aanwezig waren.

Presentaties terug zien? U vindt ze in de rechter kolom onder 'Zie ook'.

Norma Snell

has worked in CSR for 8 years. She has extensive experience of sustainability in the retail sector managing both environmental sustainability and social compliance projects. She now owns Noble Achievers, a consultancy supporting (retail) companies in designing successful sustainability strategies and developing practical tools to implement those strategies. In addition, she is the national coordinator for the Foreign Trade Association in The Netherlands, supporting over 300 companies in implementing the Business Social Compliance Initiative, managing stakeholder engagement and conducting workshops.

Monique Ansink

Algemeen directeur van Excellent Products en voorzitter van de FTA Systainability National Contact Group Nederland

Excellent Products B.V. is fabrikant van spanbanden, sleepkabels, snelbinders en aanhangwagennetten. De producten worden verkocht onder onze merknaam JUMBO maar ook als private label.

Excellent Products B.V. produceert zowel in Nederland als in de eigen vestiging in Vietnam. De missie is het verkeer veiliger te maken met onze gekeurde en gecertificeerde producten met als doel werk te bieden aan 300 vrouwen in Vietnam.

Thamar Zijlstra

is consultant normontwikkeling bij NEN. In die rol is ze onder meer secretaris van de normcommissies Maatschappelijke verantwoord ondernemen en maatschappelijk verantwoord inkopen. Daarnaast is ze project manager van het publicatieplatform ISO 26000 en ondersteunt ze het normalisatie instituut in Ivoorkust voor het project voor een internationale norm voor duurzame en traceerbare cacao.

Joel Frijhoff

is Responsible Sourcing & Trading Manager bij Vattenfall AB, het moederbedrijf van NV Nuon Energy. Hij is verantwoordelijk voor de implementatie van de corporate gedragscode voor leveranciers binnen de commerciële trading-afdeling. Dit houdt onder andere in dat Joel Frijhoff due diligence processen ontwikkelt en uitvoert voor grondstoffen voor energieproductie, zoals kolen en biomassa. Daarnaast treedt hij op als vertegenwoordiger van Vattenfall AB in de organisatie Bettercoal en onderhoudt hij de dialoog met externe stakeholders op dit onderwerp. Joel Frijhoff heeft een achtergrond in organische chemie en organisatieantropologie.

Maria van der Heide

is beleidsadviseur corporate accountability and natural resources bij ActionAid.  
Zij richt zich op het tegengaan van misstandstanden in de mijnbouwsector in Sub-Sahara-Afrika. Specifieke aandacht gaat hierbij uit naar gemeenschappen die worden getroffen door grondstoffenwinning.

Voorheen werkte zij in het Europees Parlement op de onderwerpen mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en internationale handel. In die hoedanigheid heeft zij gewerkt aan de wetgeving rondom conflictmineralen, een onderwerp waar zij zich nu ook vanuit ActionAid actief mee bezig houdt.