Eindverklaring IUF vs. Perfetti van Melle

Het Nederlandse Nationaal Contact Punt (NCP) heeft op 15 juni 2020 gepubliceerd de Eindverklaring over de melding International Union of Food, Agricultural, Hotel, Restaurant, Catering, Tobacco and Allied Workers’ Associations (IUF) versus Perfetti Van Melle.

De melding betreft een vermeende schending van vakbondsrechten en vermeende kinderarbeid in de fabriek van Perfetti Van Melle in Bangladesh. Het Nederlandse NCP heeft geconcludeerd dat de melding nadere overweging verdiende en heeft aan partijen zijn “goede diensten” aangeboden om de aan de orde gestelde kwesties te bespreken. Voor meer informatie over het verloop van het NCP-proces en de aanbevelingen van het NCP verwijzen wij u naar het Final Statement.

De eindverklaring van deze melding is alleen in het Engels beschikbaar.