NCP tijdens de Corona-crisis

Zoals zovelen werken ook de NCP-leden en het NCP-secretariaat vanwege de Corona-crisis vanuit huis. We proberen zo goed als mogelijk ons werk voort te zetten, waarbij wij u vragen rekening te houden met het volgende.

Een nieuwe melding kunt u volgens de gebruikelijke kanalen indienen. Daarbij geldt dat voor zowel nieuwe als lopende meldingen momenteel geen face-to-face gesprekken en/of mediation gesprekken in aanwezigheid van partijen mogelijk zijn.

Het NCP bekijkt per melding of, en hoe op een goede en veilige manier online gecommuniceerd kan worden. Daarbij wordt, afgezien van de technische mogelijkheden, ook rekening gehouden met de situatie van de partijen ter plekke en de invloed van de coronacrisis op de kwesties van de melding.

Het NCP communiceert hierover met partijen en informeert tijdig over eventuele aanpassingen in de procedure.

Onze reactie- en doorlooptijden kunnen langer zijn dan gebruikelijk. Partijen worden hierover geïnformeerd als dat het geval is. Het NCP vraagt daarvoor uw begrip. Wij kunnen u verzekeren dat we ernaar streven eventuele vertraging zoveel mogelijk te beperken.

Voorlichtingsbijeenkomsten en geplande presentaties door NCP-leden worden op dit moment uitgesteld of gaan online door in een andere vorm. 

Wij wensen u veel sterkte in deze moeilijke periode,
NCP voor de OESO-richtlijnen Nederland