Eindverklaring Obelle Concern Citizens (OCC) vs. Shell Petroleum Development Company of Nigeria Limited (SPDC) en Royal Dutch Shell (RDS)

Het Nederlandse Nationaal Contact Punt (NCP) heeft op 27 februari 2020 de eindverklaring in de melding van Obelle Concern Citizens (OCC) tegen Shell Petroleum Development Company of Nigeria Limited (SPDC) en Royal Dutch Shell (RDS) gepubliceerd. De melding betreft een gasbrand in Nigeria in 1998, waardoor lekkend gas het leefgebied van Obelle Concern Citizens blijvend zou hebben aangetast. SPDC heeft het aanbod van het NCP om een dialoog te faciliteren tussen partijen over de punten van de melding niet geaccepteerd. De eindverklaring beschrijft het NCP-proces, evenals de conclusies en aanbevelingen van het NCP aan SPDC en RDS.
De eindverklaring van deze melding is alleen in het Engels beschikbaar.