Op 30 juni 2016 trad Fred van Haasteren aan als nieuw NCP-lid

Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking maakte bekend dat op 30 juni 2016,  mr. F.C.A. van Haasteren benoemd is tot nieuw lid van het Nationaal Contact Punt OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen, voor een periode van vier jaar.

Fred van Haasteren

Fred van Haasteren studeerde rechten aan de Leidse Universiteit en was gedurende lange tijd  in diverse functies werkzaam  bij de Randstad Groep. Hij was langdurig lid van het Algemeen en Dagelijks Bestuur van VNO-NCW. Ook was hij bestuurlijk betrokken bij de internationale koepel van uitzendwerkgevers CIETT, de laatste jaren als president. Momenteel is hij bestuurslid van de Stichting Normering Arbeid/SNA, de certificerende instelling, die sedert 2007 toezicht uitoefent op onder meer de uitzendsector in Nederland.