Publicatie eerste evaluatie Bralima en Heineken, 28 juni 2016

Op 14 december 2015 werd een melding ingediend door een groep voormalige werknemers van Bralima Heineken in Bukavu, Democratische Republiek Congo. De melding betreft een vermeende schending van de OESO-richtlijnen door Bralima en Heineken N.V. in de periode 1999-2003.

Het NCP is van mening dat de melding nader onderzoek rechtvaardigt op basis van de OESO-richtlijnen (versie 2000) en biedt zijn goede diensten aan om een dialoog te faciliteren tussen de voormalige werknemers en Bralima en Heineken. Doel van de dialoog is om partijen tot overeenstemming te laten komen over oplossingen in deze specifieke zaak en ten aanzien van kwesties over de verantwoordelijkheid van Bralima en Heineken, op basis van de Richtlijnen.

Dit is de eerste evaluatie.

De betrokken partijen hebben het aanbod van het NCP -om deel te nemen aan mediation- aanvaard. Een eindverklaring over de uitkomsten van de procedure wordt, na afronding, gepubliceerd op de website van het NCP.