Stocktaking exercise van de OESO-richtlijnen

Online publieke consultatie stocktaking OESO-richtlijnen begonnen.
De consultatie sluit 13 september 2021.

In 2021 is het 10 jaar geleden dat de OESO-richtlijnen voor het laatst werden herzien. In 2020 startte de OESO-werkgroep voor verantwoord ondernemen (WPRBC) een inventarisatie om de OESO-richtlijnen, de implementatie ervan en het werk van de OESO op het gebied van verantwoord ondernemen, te beoordelen. Op 15 juni 2021 werd de publieke consultatie gelanceerd. 

De publieke consultatie zal helpen bij het opstellen van het definitieve inventarisatierapport van de WPRBC, gepland voor het 4e kwartaal van 2021. Dit rapport identificeert de belangrijkste prestaties, uitdagingen en kansen voor verantwoord zakelijk gedrag. Op basis van de inventarisatie zal de WPRBC opties onderzoeken om de blijvende relevantie en de effectiviteit van de OESO-richtlijnen en hun implementatie bij het bevorderen van verantwoord zakelijk gedrag, te waarboren. 

U wordt door de OESO uitgenodigd om voor 14 september 2021 te reageren op de consultatie-enquete en/of om een schriftelijke inzending te sturen van max 500 woorden. U kunt uw reactie (in word format) per email sturen aan RBC@oecd.org. Ook voor vragen kunt u contact opnemen van RBC@oecd.org.