Trainingsdag MVO voor medezeggenschapsorganen

MVO als strategisch onderwerp voor de onderneming is het thema van de gratis trainingsdag MVO voor medezeggenschapsorganen. De training wordt op 24 oktober aanstaande georganiseerd in opdracht van het NCP in samenwerking met Stichting Multi Nationale Ondernemingsradenoverleg (MNO).

De dag is bedoeld voor de medezeggenschapsorganen van de grotere multinationale ondernemingen. De medezeggenschapsorganen die zijn aangesloten bij Stichting MNO zijn uitgenodigd, maar ook medezeggenschapsraden van andere multinationale ondernemingen zijn van harte welkom tijdens de training bij Ricoh Nederland in Den Bosch.

De trainingsdag bestaat uit een ochtend- en een middagprogramma. Tijdens de ochtend komen verschillende MVO-aanknopingspunten voor de medezeggenschap aan de orde, evenals ervaringen met de toepassing daarvan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toepassing van de OESO richtlijnen, het belang van een interne geschillenregeling en de positie van de medezeggenschap met betreking tot het beleggingsbeleid. De rol van medezeggenschap laat zich raden. Om een strategie succesvol te kunnen uitvoeren is draagvlak in de organisatie een must. Medezeggenschap is wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Daarom heeft medezeggenschap een medeverantwoordelijkheid voor een duurzame waardegroei in de onderneming.

Tijdens het middagprogramma zal er in kleine groepen worden gewerkt aan de behandeling van een aantal specifieke onderwerpen in de vorm van simulaties.

Per organisatie zijn maximaal twee deelnemers welkom. Aanmelden kan via Ton Tang, deelname aan de trainingsdag is geheel kosteloos.

In de Stichting MNO komen vertegenwoordigers van (Centrale) Ondernemingsraden van een vijftigtal grote internationale concerns op regelmatige basis bijeen. Doel van de stichting is het bevorderen van medezeggenschap. Bij deze aangesloten concerns werken meer dan 635.000 mensen in Nederland en nog eens ruim 4,3 miljoen in het buitenland.