ISO 26000 jaarcongres op 16 april

Stakeholderdialoog speelt een belangrijke rol bij het effectief implementeren van de OESO-richtlijnen – maar ook bij andere MVO standaarden. Tegelijkertijd blijft stakeholderdialoog een ingewikkeld onderwerp om goed uit te voeren.

Het tweede ISO 26000 Jaarcongres kiest daarom dit jaar voor het thema: ‘Duurzame winst door stakeholderdialoog’. Dit congres vindt plaats op dinsdag 16 april 2013 in de Glazen Ruimte te Maarssen. Tijdens het jaarcongres ISO 26000 krijgen deelnemers handvatten aangereikt om meerwaarde te creëren voor en door hun stakeholders. Dit wordt onder andere gedaan door de organisatie van verschillende interactieve workshops.

Het NCP voor de OESO-richtlijnen werkt mee aan dit congres en organiseert een van de workshops deze middag, met als titel: “Samen aan tafel: de mogelijke winst”.

Over de workshop

Stakeholderdialoog kan een geschikte manier zijn om partijen op een goede manier in gesprek te laten gaan over een geconstateerd probleem. Maar hoe doe je dit zodat de situatie niet escaleert en partijen zich niet vastzetten in vaste standpunten? Het Nationaal Contactpunt faciliteert dialoog tussen partijen wanneer er vermeende schendingen zijn op het gebied van MVO en de OESO Richtlijnen. In deze workshop zal, samen met FNV, ingegaan worden op het bij elkaar brengen van partijen om te werken aan een gezamenlijke oplossing en de eigen verantwoordelijkheid die partijen in dit proces hebben. Ook komt aan de orde hoe het NCP handelt als partijen elkaar onverhoopt niet vinden.

We hopen u bij het ISO 26000 jaarcongres, en de workshop van het NCP te zien op 16 april!