Bedrijfslevendag over mensenrechten met NCP

Bedrijven die internationaal zaken doen, raken steeds meer betrokken bij onderwerpen als arbeidsomstandigheden en kinderarbeid. Op 1 december nodigt het ministerie van Buitenlandse Zaken het bedrijfsleven uit om de dialoog tussen overheid en bedrijven over mensenrechten te versterken.

Datum: 1 december 2008
Tijd: 9.30 - 17.30 uur
Locatie: Kasteel Oud-Wassenaar

Met: Speciaal VN-gezant voor de mensenrechten John Ruggie, Minister Maxime Verhagen, Staatssecretaris Frank Heemskerk, SER voorzitter Alexander Rinnooy Kan en NCP voorzitter Frans Evers

Bedrijven die internationaal zaken doen, raken steeds meer betrokken bij onderwerpen als arbeidsomstandigheden en kinderarbeid. Op 1 december nodigt het ministerie van Buitenlandse Zaken het bedrijfsleven uit om de dialoog tussen overheid en bedrijven over mensenrechten te versterken. In 2009 moeten tenminste vijf ambassades intensiever samenwerken met het bedrijfsleven over dit onderwerp. Internationaal georiƫnteerde bedrijven kunnen op de OESO richtlijnen website terecht voor praktische informatie over MVO bij internationaal ondernemen. Onlangs werd deze website aangevuld met anti-corruptie-tips van mkb'ers op basis van hun ervaringen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert de bedrijfslevendag samen met het ministerie van EZ, VNO-NCW, ICC-NL, FNV, CNV en een aantal NGO's. De voertaal is Engels.