NCP overhandigt vertaling OECD Due Diligence Guidance aan VNO-NCW

Op dinsdag 2 juli jl. ontving Hans de Boer (Voorzitter VNO-NCW) de Nederlandse vertaling van de OESO Due Diligence Handreiking van Fred van Haasteren, lid van het het Nationaal Contactpunt voor de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen (NCP).

De OESO Due Diligence Handreiking biedt praktische handvatten voor bedrijven bij de toepassing van de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen en is een essentieel document om internationaal maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

De Handreiking helpt bedrijven om negatieve gevolgen in hun waardeketen op het gebied van bijvoorbeeld werknemers, mensenrechten en het milieu aan te pakken. Aan de hand van tips en verhelderende voorbeelden, wordt de toepassing van due diligence (ook bekend als gepaste zorgvuldigheid), toegelicht. De Handreiking biedt hiermee een gemeenschappelijk internationaal kader voor het due diligence proces. Het is echter géén vervanging van de OESO-richtlijnen.

Het NCP vertaalde de OECD Due Diligence Guidance uit het Engels om Nederlandse multinationale ondernemingen zo goed mogelijk te informeren over de Richtlijnen om schendingen te voorkomen en het naleven ervan te bevorderen.