23 april Uitnodiging NCP Brede Stakeholderbijeenkomst 2015

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Tolhuistuin Amsterdam

Thema: ‘Effectieve geschillenbeslechting binnen uw bedrijf of sector’

Hoe kunt u omgaan met situaties die een negatief effect hebben op anderen (organisaties of individuen) in, of om uw onderneming? Welke mogelijkheden zijn er om deze problemen transparant en adequaat op te lossen? Zijn er al best practices waar u uw voordeel mee kunt doen?

Op deze vragen krijgt u een antwoord tijdens de volgende brede stakeholder­bijeenkomst van het Nationaal Contactpunt (NCP) OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen op:

donderdagochtend 23 april a.s. (9:00-11:30)

Locatie: Tolhuistuin in Amsterdam (IJpromenade 2, over het IJ achter Amsterdam CS)

Het realiseren van een goed werkend mechanisme om geschillen en klachten bij een bedrijf op te lossen kan een flinke uitdaging zijn en is een die verder gaat dan een eenvoudige klachtenprocedure. Ook dit is een belangrijk onderdeel van een integraal MVO-beleid: Gedupeerden toegang geven tot een transparante procedure voor het verkrijgen van een oplossing.

Experts van het NCP gaan hierover in gesprek met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Het programma is (onder voorbehoud) als volgt:

8:30       inloop en registratie, met koffie/thee en lichte ontbijtsnacks

9:15       opening door de voorzitters van het NCP en Global Compact Nederland

Korte presentaties over de implementatie van een geschillenbeslechtingsmechanisme in de praktijk:

De presentaties worden gevolgd door een paneldiscussie met aandacht voor dilemma’s, uitdagingen en successen in het opzetten van een goedwerkend mechanisme. Het panel, bestaande uit de voorgaande sprekers, wordt aangevuld met onder andere:

-          Maartje van Putten (NCP-lid, en o.a. adviserend lid van het klachten mechanisme EIB)

-          Vertegenwoordiger van SOMO

11:15     informeel napraten met koffie

Meld u nu aan voor de bijeenkomst via onderstaand webformulier. Houd ook onze website in de gaten voor aanvullingen op het programma. Mogelijk geïnteresseerden binnen uw netwerk zijn eveneens van harte uitgenodigd voor dit evenement. U kunt deze uitnodiging dan ook doorsturen.

Tijdens de koffie tussen 11 en 12 kunt u ook kennismaken met deelnemers van de aansluitend gehouden, Internationale Stakeholderbijeenkomst van de Fair Wear Foundation, over grievance mechanisms. Bent u voor beide bijeenkomsten uitgenodigd? Het FWF programma begint om 12.00u. op dezelfde locatie.

Aanmeldformulier Brede Stakeholderbijeenkomst 2015

Gelieve alleen nummers in te voeren (bijv. 0612345678)