Fairphone zet sociale waarden in de keten voorop

De waardeketen van mobiele telefoons staat bekend als een met veel problemen, bijvoorbeeld rond de winning van mineralen in Afrika of de productie in China. Het bedrijf Fairphone heeft als missie om dit te veranderen.

Het gaat ook om de mensen in die keten een stem geven, en dus om het ontwikkelen van manieren waarop misstanden op een transparante wijze kunnen worden aangekaart en opgelost. Hoe gaat dat in zijn werk bij een klein en jong bedrijf zoals Fairphone dat werkt met partners in verschillende landen?

Bibi Bleekemolen van Fairphone vertelt op 23 april op de brede stakeholderbijeenkomst van het NCP over de activiteiten van Fairphone op dit gebied:

“Structurele en duurzame geschillenbeslechting gaat verder dan het opzetten van formele kanalen en begint bij het versterken van de positie van medewerkers met kennisoverdracht en legitieme vertegenwoordiging.”

Naast Fairphone zullen ook de Fair Wear Foundation en Akzo Nobel vertellen hoe zij omgaan met geschillenbeslechting. Hiermee wordt op 23 april een breed beeld gegeven van praktijkervaringen binnen een gevarieerde groep organisaties. 

Kijk hier voor het volledige programma en om u aan te melden.

Fairphone
Bibi Bleekemolen