Vernieuwde tool ‘MVO Risico Checker’ nog gebruikersvriendelijker

Met de MVO Risico Checker krijgt u snel inzicht in de risico’s die u loopt bij internationaal ondernemen, wat u kunt doen om deze risico’s te beperken en hoe u ze kunt verbeteren. Zo kunt u tegelijkertijd werken aan kostenbesparingen, kwaliteitsverbetering en nieuwe afzetmarkten.

De tool is inmiddels (november 2015) al door ruim 17.000 gebruikers geraadpleegd. In de zomer van 2015 is een aantal verbeteringen doorgevoerd: De home pagina van de MVO Risico Checker kreeg een nieuwe vormgeving, het gebruik van de tool is nu nog eenvoudiger en er is een nieuwe pagina ontwikkeld over MVO Risicomanagement.
Ook is er een nieuwe versie van de tool bijgekomen voor gebruik door overheidsinkopers.

De MVO Risico Checker werd door MVO Nederland, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, begin 2013 ontwikkeld om bedrijven die internationaal zaken doen meer inzicht te geven in de MVO-risico’s van hun handelsactiviteiten.

Waarom?
Omdat klanten, overheden en maatschappelijke organisaties verwachten dat bedrijven zakendoen met respect voor mens en milieu. Dit is internationaal vastgelegd in de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen. Bedrijven worden dan ook geacht de MVO-risico’s in hun eigen activiteiten én de toeleveringsketens te identificeren, te voorkomen en te verminderen. Dit wordt ook wel ‘due diligence’ of ‘MVO-risicomanagement’ genoemd.

Op de NCP-home pagina onder ‘uitgelicht’, vindt u een link naar de vernieuwde MVO Risico Checker:
Doe de gratis check!